Stödstrumpor används vid långflygningar

Stödstrumporna som använts vid långflygningar ligger på hyllan. Dagens rådande krisläge har ställt till det för många och med inställda flyg får allt färre tillfälle att använda sina stödstrumpor. Inte nog med att resorna blir färre, allt fler rör mindre på sig dagligen, då många jobbar hemifrån istället för att gå till kontoret. 

Ju mindre man rör sig desto viktigare blir kompressionsstrumpor. Rörelse och daglig motion är bra för blodcirkulationen i benen och när man inte längre har tillgång till sin arbetsplats och uppmanas att hålla sig hemma kan stödstrumporna hjälpa kroppens blodcirkulation att hålla sig på den nivå som vanligtvis brukar uppnås när man rör sig mer fritt i samhället.

Hur kan stödstrumpor underlätta under en pandemi?

När social distansering är på tapeten och hemmet har blivit den plats man spenderar större delen av sin vakna tid på så påverkas vardagsmotionen. Vissa dagar kanske man inte går ut genom dörren, andra dagar kanske man tar sig så långt som till mataffären och sedan hem. Men många avstår i dagsläget från att ta sig till gymmet eller träna utomhus på grund av risken för smitta. Genom att använda sina stödstrumpor i vardagen kan man underlätta för kroppens blodcirkulation och hålla sig frisk i en tid då vardagsmotion inte längre är ett alternativ.

Hur kan man använda sina stödstrumpor vardagligen?

  • När man sitter vid datorn
  • När man ser på TV i soffan
  • När man lagar mat
  • När man pysslar i trädgården

Stödstrumporna kan vara på under de flesta aktiviteter man utför i hemmet och vara det hjälpmedel som behövs när man rör på sig mindre. Att ha stödstrumpor när man sitter vid datorn gör att blodcirkulationen i benen håller sig aktivt och minskar risken för åderbråck.

Håll dig frisk

Inte nog med att man förbättrar sin egen hälsa, man minskar även risken för att behöva besöka en redan överbelastad sjukvård med sina besvär samt minskar risken för att påverkas av det rådande viruset. En bra blodcirkulation är viktig för att vi ska fungera som människor och för att hålla oss starka och friska generellt. Ett dåligt blodflöde försvagar oss och därmed även vårt immunförsvar som är vår starkaste skyddsmekanism gentemot sjukdomar, bakterier och virus.

Var kan man hitta kompressionsstrumpor?

Kompressionsstrumpor går att hitta på nätet, apotek och i träningsbutiker. Med hjälp av produktbeskrivningar kan varje person hitta de strumpor som passar bäst just för den enskilda individens önskemål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *