Hitta en utbildning i medicinsk yoga

Yoga har funnits sedan urminnes tider. Under 1900-talet spred sig yogan till Europa och USA och blev med tiden alltmer populär. Att yoga har blivit populär är egentligen inget konstigt. Yoga passar för alla typer av människor – såväl nybörjare som mer erfarna utövare. Den medicinska yogan skiljer sig från andra former av yoga. Om du väljer att genomgå en utbildning i medicinsk yoga kommer du att få lära dig skillnaden.

Detta är medicinsk yoga

Så varför borde du gå en utbildning i medicinsk yoga, kanske du undrar? Den medicinska yogan är en lugnande och terapeutisk yoga som kombinerar den tusenåriga kunskapen med aktuell forskning på yoga och meditation. Den är en form av kundaliniyoga. Den sägs börja en självläkningsprocess i kroppen och används på många olika sjukhus och vårdcentraler i Sverige. Det handlar främst om enkla och mjuka rörelser, andning, vila, meditation och avslappning.

Den medicinska yogan är enkel att utföra och det behövs därför inga förkunskaper. Man kan göra det matta eller på stol och passar därför alla. De övningar som finns anpassas helt efter sin egen förmåga och kapacitet.

Därför bör du gå en utbildning i medicinsk yoga

Yoga har också en rad hälsofördelar såsom minskad risk för olika sjukdomar, bättre balans, lägre blodtryck och ett ökat självförtroende. Genom att gå en utbildning i medicinsk yoga kommer du att lära dig mer om de olika hälsofördelar som finns med denna form såsom:

  • Du kan få en bättre sömn
  • Det kan lindra din stress
  • Ge dig en förbättrad livskvalitet
  • Hjälper dig att slappna av

En utbildning i medicinsk yoga kommer även att lära dig om de fysiska besvär som kan lindras med denna form av yoga. Forskning har visat att förutom ovanstående kan även den medicinska yogan lindra besvär som högt blodtryck och hjärt- och ryggproblem.

Man kan också ha olika teman inom självläkning inom den medicinska yogan. Det kan till exempel handla om yoga mot stress, bättre sömn eller för hormonsystemet. Om du vill få hjälp med att må bättre och få de rätta verktygen för att uppnå en balans i livet är en utbildning i medicinsk yoga något för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *