Effektiv hårvård

Det finns många sätt att styla sitt hår, oavsett om man har långt och tjockt hår, kort och tunt eller lockigt. Men för att ditt hår ska vara vackert länge är det viktigt att du utför hårvård, antingen hemma eller på salong. Idag finns det extremt mycket bra produkter för hemmabruk som inte är alltför dyra. Du kan även göra egna hårinpackningar bara genom de produkter du har i skafferiet. Precis som när det kommer till hudvård gäller det att hitta rätt produkter även inom hårvård eftersom alla har olika hårkvalitet. Skandinaviskt hår är ofta tunnare men med fler hårstrån. Andra personer kanske har problem med mjäll eller känslig hårbotten. Du kan få bra råd och tips genom att besöka en frisörsalong.

Bra hårvårdsrutiner

Något du kan börja med att göra är att hitta bra produkter att ha i duschen. Förutom schampo och balsam finns det nämligen särskilda hårserum och hårinpackningar som kan vara bra att använda några gånger i veckan för att ge håret extra näring. Du behöver heller inte tvätta håret varje dag, eftersom det riskerar att torka ut både hår och hårbotten. Om du är orolig för fett hår finns bra produkter som bland annat torrschampo.
Det finns andra saker som är bra att tänka på för att ta hand om håret. En sak är att undvika att borsta håret när det är blött. När håret är fuktigt och blött är hårstråna mycket mer känsliga och går av lättare än när håret är torrt. Det är bättre att borsta igenom håret innan duschen och reda ut eventuella tovor då. Sedan bör du låta håret torka helt innan du drar igenom borsten igen.

Oljor för varaktig hårvård

Ta hand om dina längder och toppar genom att investera i en riktigt bra hårolja. Det finns mängder av olika håroljor, både billigare dyrare. Vissa innehåller keratin, andra marockansk olja och liknande. Det kan krävas att du provar några olika varianter innan du hittar rätt sort för just ditt hår. Oljan kan du smörja in i längderna och topparna när håret är handdukstorkat, något som ger håret lyster och mjukhet. Du kan hitta bra hårvård både i fysiska butiker men även på nätet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *