En infraröd utomhusbastu kan installeras i trädgården

En infraröd utomhusbastu är en bastu med IR-ljus som installeras utomhus. Det finns för- och nackdelar med att installera dessa bekvämligheter inomhus respektive utomhus. Därför är det viktigt att du tar hänsyn till dessa när du gör ditt val. Men visst kan det vara väldigt trevligt att placera den infraröda bastun i till exempel trädgården eller på uteplatsen!

Viktigt att tänka på placeringen av en infraröd utomhusbastu

En bastu med IR-ljus behöver elektricitet för att fungera. De drivs trots allt av infrarött ljus och därför är det viktigt att en infraröd utomhusbastu placeras i närheten av ett eluttag. Detta är en viktig faktor som du behöver ta hänsyn till när du väljer vilken plats du ska ställa din bastu på. Det är också viktigt att uttaget ifråga har en tillräcklig kapacitet för kunna driva bastun. Just detta brukar dock inte vara något större problem.

En annan sak som du bör tänka på när det kommer till placeringen är utrymme. En infraröd utomhusbastu är förstås ingen särskilt liten pjäs. Därför är det viktigt att du har tillräckligt mycket fritt utrymme där du vill ställa den. Detta gäller alldeles oavsett om du har tänkt placera den i din trädgård eller på din uteplats. Hur mycket utrymme som krävs beror helt och hållet på hur stor bastun är. Och bastuns storlek varierar beroende på om den är tänkt att användas av en, två, tre eller fler personer.

Tänk på detta när du överväger att placera bastun utomhus

Det finns också flera faktorer att ha i åtanke när du överväger att installera en utomhusbastu med infrarött ljus:

  • Det kan ofta vara enklare att ordna med ventilationen när det rör sig om en infraröd utomhusbastu Detta då du inte behöver ta lika mycket hänsyn till ytorna kring bastun som när den installeras inomhus.
  • Då bastun placeras utomhus kommer den att utsättas för vädrets makter. Det gör att det blir särskilt viktigt att se till så att den är i gott skick rent strukturellt. Den ska bland annat kunnas tå emot väder och vind, värme och snö.
  • Infrarött ljus värmer inte upp luften runt omkring dig på samma sätt som en traditionell bastu. Därför kan det vara svårare att få till en ordentlig svettning om du placerar din bastu utomhus och den inte är välisolerad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *