Skönhetstips – gör dina egna produkter

Skönhetstips – gör dina egna produkter

Dyra skönhetsprodukter i all ära – många av dom gör det dom lovar men inte alla. Ett par oslagbara skönhetstips för dig som gillar att prova på nya produkter är att göra dina egna. Man kan tillverka alltifrån sköna body scrubs till ansiktsmasker hemma i köket, och det utan att behöva tömma halva sparkontot på något som kanske inte kommer att fungera.

Skönhetsprodukter du kan tillverka själv

Gillar du skönhetsprodukter av olika slag kanske du också uppskattar skönhetstips. Det finns mängder av skönhetstips, både bra och dåliga men fördelen med just detta, med att göra egna produkter, är att det blir en rolig grej utan att det behöver kosta så mycket. Många av sakerna kan du göra av sådant du redan har hemma. Nedan får du några recept på hemmagjord body scrub som innehåller endast följande ingredienser:

  • Salt
  • Socker
  • Kokosolja

En body scrub peelar bort döda hudceller och sätter igång blodcirkulationen. En sådan produkt kan kosta hundratals kronor att köpa med kokosolja som bas och socker eller salt som ”skrubb” kan du trolla fram en egen variant som fungerar minst lika bra. Det går även att tillsätta några droppar doftessens om man önskar.

Att göra egna ansiktsmasker är ett annat roligt skönhetstips att prova på för den som gillar att testa nya saker inom skönhet. Genom att mosa ihop en avokado med honung och kakao får du en återfuktande mask tack vare avokadon. Honungen har antiinflammatoriska egenskaper och ger dessutom en trevlig doft.

Fler enkla skönhetstips

Förutom att tillverka egna skönhetsprodukter för att prova på nya saker, och kanske också för att spara lite pengar, finns många andra bra skönhetstips man kan genomföra med sådant man har hemma eller kan köpa i mataffären.

Ett exempel är att ge huden en fuktboozt med hjälp av olivolja. Smörj in, låt verka 20–30 minuter och skölj sedan. Det går egentligen att ha på oljan hur länge som helst men eftersom den inte suger in lika mycket och snabbt som en vanlig hudkräm kan det bli lite kladdigt. Oljan kan dessutom lämna fettfläckar så undvik att sätta dig i soffan eller att ta på kläder medan du har den på dig.

Olivolja och kokosolja går även utmärkt att använda som hårinpackning. Olivoljan bidrar mest med fukt medan kokosoljan gör håret mer glansigt. Vinäger sägs även det kunna göra håret mjukt och glansigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *