Så uppnår du optimal hudvård oavsett din hudtyp

Huden är kroppens enskilt största organ och den är viktig när det kommer till att skydda kroppen mot väder, vind och annan extern skadlig inverkan. Men det är inte alltid särskilt enkelt att hålla huden frisk och lysande. I denna artikel berättar vi dock hur du kan uppnå optimal hudvård oavsett hudtyp.

3 knep som hjälper dig att uppnå en optimal hudvård

Det finns flera olika knep som du kan använda dig av för att uppnå optimal hudvård. Några av dessa är att:

  • Förstå dig på din hudtyp. Det första steget till att ta väl hand om huden är att förstå vilken hudtyp du har. Den kan vara normal, torr, fet eller en kombination av dessa. Dessutom kan du ha en känslig hy. Alla de olika hudtyperna kräver en unik vård av huden. När du väl har identifierat din hudtyp kan du enklare välja de produkter som är avsedda för användning på just din typ av hud.
  • Rengör huden regelbundet men inte alltför ofta. En viktig sak att tänka på är att du bör rengöra din hud ofta – detta bör vara en självklarhet i din hudvårdsrutin. Genom att rengöra huden kan du nämligen avlägsna smuts, olja och andra orenheter som kan täppa igen porerna. Men du bör dock inte rengöra huden alltför ofta – överdriven rengöring riskerar att avlägsna hudens naturliga fetter. Därmed kan huden bli uttorkad eller börja producera onödigt mycket av de naturliga fetterna. Sträva därför efter att rengöra ditt ansikte två gånger om dagen, en gång på morgonen och en gång på kvällen.
  • Glöm inte att exfoliera din hud. Det är viktigt att du exfolierar din hud. Detta för att avlägsna döda hudceller som kan få din hy att se tråkig ut samt täppa igen porerna. När vi talar om optimal hudvård kan det vara lämpligt att försöka exfoliera 1-2 gånger i veckan. Genom att göra detta kan du få en ljusare och slätare hy. Men lagom är bäst – om du överdriver exfolieringen kan du irritera och skada huden. Försök därför att hitta den balans som funkar bäst för just dig.