Kosmetisk tatuering – en het trend!

Visst hade det varit skönt att kunna vakna på morgonen, klä på sig och vara helt redo för jobbet? Många av oss tillbringar timmar i badrummet varje morgon för att sminka oss, fixa håret och göra oss redo för dagen. Med hjälp av en kosmetisk tatuering kan detta vara ett minne blott. En kosmetisk tatuering innebär en semipermanent tatuering i ansiktet, ofta ögonbryn, eyeliner eller läppar. Just kosmetisk tatuering för ögonbrynen har blivit otroligt populärt under de senaste åren. Idag har man tagit fram något man kallar för 3D-bryn, en kosmetisk tatuering på ögonbrynen. Denna behandling är omåttligt populär bland de som har tunna ögonbryn och som vill få en perfekt form utan att behöva måla dem varje morgon. Ett annat namn för den här tatueringen är microblading.

Hur utförs en kosmetisk tatuering?

Beroende på vilken typ av kosmetisk tatuering du vill göra är processen lite olika. Men om vi tar microblading som exempel börjar man behandlingen genom att mäta ut exakt vart ögonbrynen ska tatueras. Här är det extremt noga att allt hamnar helt rätt. Den som tatuerar mäter noggrant ut vart brynen ska vara genom att använda instrument som ger en exakt utmätning. Den som utför tatueringen har stor koll och erfarenhet för vilka bryn som passar till olika ansikten. Det gäller ju att få ett resultat som känns helt naturligt. Varför man kallar processen för microblading är för att man skär ut små, ultratunna spår där ögonbrynen ska formas. Sedan fylls dessa spår med färg. Med andra ord kan du vara lugn, det kommer inte finnas någon tatueringsmaskin med i bilden.
Behandlingen gör inte ont eftersom du först får en bra bedövningssalva på brynen. De flesta känner inget obehag eller någon smärta överhuvudtaget. När snitten är lagda är det dags att applicera färgen, denna ligger på ett tag så att brynen får rätt färg. Det går att blanda till i stort sett vilken färg som helst, något som tatueraren är expert på. Ofta kollar man på hårfärg och liknande för att få fram ett resultat som känns naturligt.
Ett bra första steg är att kolla på bilder på nätet för att få en känsla av hur ett resultat av en kosmetisk tatuering kan bli. Kontakta även en salong för att få veta mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *