Vad gör Zomnas tryckavlastande madrasser unika?

Det finns flera tillverkare och återförsäljare av tryckavlastande madrasser i Sverige. En av dessa är Zomna som har ett helt ”unikt koncept”. Vad skiljer dem mot andra och vad är fördelarna med att handla från dem?

Eget koncept

Det finns många likheter mellan de olika alternativen som finns på tryckavlastande madrasser. Det unika med Zomna är kombinationen av följande funktioner:

  • Formgjutna
  • Viskoelastiska
  • Temperatur-reglerande överdrag
  • Prisvärt

Formgjutna tryckavlastande madrasser

Med individuella behov krävs helt individuellt anpassade madrasser. I detta fall skapas en formgjuten tryckavlastande madrass som därmed är helt anpassad för den person som kommer att sova på den.

Viskoelastiskt skum

Materialet som madrasserna är tillverkade av är viskoelastiskt skum. Detta i sig är inte unikt då många tillverkare använder detta skum för att skapa tryckavlastande egenskaper. Däremot väljer Zomna att enbart arbeta med slutna system. Detta kan jämföras med vissa andra tillverkare som använder stora block som sedan skummet skärs ut från. På detta sätt skapas ett öppet system vilket kan anses ge sämre resultat. Zomna anger att de med ett slutet system kan uppnå bättre elasticitet vilket är grundpoängen med dessa madrasser. De anger även att ett slutet system ger madrassen längre livslängd.

Överdag som är temperatur-reglerade

Madrassen har ett överdrag som innefattar PCM-teknologi. En teknologi som forskades fram med hänsyn till de krav som NASA har och som sedan dess även börjat appliceras mot konsumentmarknaden. Det smarta överdraget skapar en sval säng tillsammans med de luftkanaler som ”ventilerar” madrassen.

Köp en billig tryckavlastande madrass

Prisnivån är mycket varierande på de olika tryckavlastande madrasser som finns i Sverige. Delvis återspeglar sig detta även i kvalité och material. Men det kan även bero på tillverkningsprocess och varumärke. Utan att peka ut någon specifik konkurrent anger Zomna att de erbjuder sina madrasser till ungefär halva priset mot den ledande aktören på marknaden.

10 års fullständig fabriksgaranti och kundgaranti

Samtliga tryckavlastande madrasser säljs med 10 års fullständig fabriksgaranti. Skulle ett fel upptäckas på madrassen inom denna tid kan alltså företaget ersätta via garantin. Med ”fullständig” menas att hela beloppet gäller inom garantin. Någon minskning sker alltså inte över tid vilket annars är vanligt inom vissa delar av detaljhandeln.

Kundgarantin innebär att madrassen kan skickas tillbaka inom 30 dagar – oavsett orsak. Detta med full återbetalning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *