Pigmentreducering i Göteborg motverkar hyperpigmentering

Din kropp är unik men detta betyder inte att du nödvändigtvis är helt och hållet nöjd med den på alla sätt och vis. Det händer nämligen att små förändringar och liknande uppstår på till exempel huden som kan påverka din självkänsla negativt. Ett exempel på en sådan är hyperpigmentering – ett väldigt vanligt tillstånd som innebär att pigmenteringen i huden är ojämn. Detta är någonting som drabbar människor över hela världen men som enkelt kan åtgärdas hos en klinik som utför pigmentreducering i Göteborg.

Vad är hyperpigmentering egentligen?

Hyperpigmentering är som sagt ett väldigt vanligt tillstånd där pigmenteringen i huden är ojämn. Detta tillstånd uppstår då huden producerar mer melanin, d.v.s. det pigment som ger huden dess färg. När så sker uppstår fläckar på huden som är mörkare än den intilliggande huden. Tillståndet kan uppstå till följd av någon av flera olika orsaker, men den vanligaste orsaken är att huden har exponerats för solen och dess strålar.

Några andra vanliga orsaker till detta tillstånd är:

  • brännskador
  • skärskador
  • akne.

Men det finns även andra möjliga orsaker till hyperpigmentering. Hos äldre kvinnor uppstår den vanligtvis i ansiktet och på armarna. Detta beror på att dessa delar av kroppen ofta exponeras för en hel del solljus under årens lopp. Även yngre kvinnor kan dock drabbas av tillståndet och människor i olika åldrar väljer därför att låta sig behandlas med pigmentreducering i Göteborg.

Så utför en klinik vanligtvis pigmentreducering i Göteborg

Det finns faktiskt flera olika typer av behandlingar som kan användas för att motverka effekterna av hyperpigmentering. En klinik som utför pigmentreducering i Göteborg använder sig dock vanligtvis av en laser för att behandla huden. Man utsätter då de områden på huden som är drabbade för laserns koncentrerade ljus och bryter på så vis ner det överskott av melanin som har orsakat tillståndet.

När melaninet har brutits ner rör det sig upp mot hudens yta utan att skada den underliggande vävnaden. Till slut flagnar det av och lämnar efter sig en hudyta med jämnare pigmentering. Faktum är att de flesta ytor på huden kan behandlas på detta vis. Allra vanligast är dock att man behandlar ansikte, hals, bröst och händer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *