Nya tandblekningsmetoder

Har du någonsin velat ha vitare tänder? För att få generellt naturligt vita tänder är det extremt viktigt att vara noggrann med tandvården. Färgen på tänderna varierar från person till person och blir oftast även mörkare med åren. Flera saker kan skada färgen på tänder som vissa mediciner och sjukdomar. Drycker och mat kan också påverka som exempelvis vin. Andra faktorer som också påverkar är om man snusar eller röker.

Tips för tandblekning hemma

Det går att utföra tandblekning både hemma och på en klinik. Att bleka tänderna hemma är den enklaste och billigaste tandblekningen. Blekningsmedel finns hos flera leverantörer och kan smidigt beställas hem från nätet. Det finns ett brett sortiment från kända varumärken att välja mellan och det följer alltid med en bruksanvisning när du köper tandblekning. Hur många behandlingar som behövs beror både på hur dina tänder ser ut nu samt hur det önskade resultat ser ut. Det är viktigt att följa bruksanvisningen noggrant och läser igenom den innan behandlingen påbörjas.

Att tänka på vid tandblekning på klinik

Många väljer att istället gå till en klinik och genomgå en tandblekning. Att utföra tandblekning på en klinik kan både vara enkelt, snabbt och skonsamt för att skapa det där fräscha leendet. Klinikerna brukar erbjuda olika metoder och prisnivåer beroende på vilket jobb man vill ha utfört. Exempelvis är saltblästring ett alternativ när man vill åtgärda enklare missfärgningar. Besöken tar bara några timmar och efteråt har du ett nytt fräscht leende.

Innan det är dags för tandblekning på en klinik är det viktigt att utföra en undersökning av tänderna för att säkerställa att det inte finns några hål och att tandköttet är friskt. Kravet brukar vanligen vara att en undersökning ska ha genomgåtts inom 6 månader av tandblekningen. Om tandköttet är friskt minskar irritationer både efter och under tandblekningen, ilningar i tänder är normal men försvinner vanligtvis efter någon dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *