Pedikyr för glada fötter

Fötterna få utstå mycket. Inte nog med att vi går runt med hela vår kroppstyngd på dem hela livet så är de även instängda i strumpor och skor större delen av året. Varför inte skämma bort dina fötter? En pedikyr passar hela året, antingen mitt i vinteryran eller lagom till sommarsemestern. En pedikyr är som en manikyr fast för fötterna. Med andra ord får du fötterna filade, insmorda, nagelbanden uppetade och naglarna målade. Du kan även välja att få en enklare pedikyr med fotmassage och endast filning av naglar.

Pedikyr som eftertraktad present

För dig som funderar över vad du ska ge bort i present, exempelvis till din bästa vän, syster eller mamma, är en pedikyr oftast uppskattat. Det är mysigt att få besöka en nagelsalong med en vän, att få sitta bekvämt och luta sig tillbaka medan dina fötter tas om hand. Det finns många olika salonger, bland annat pedikyrsalonger där man fokuserar mer på spa-upplevelsen. Här kan du passa på att få en härlig och fuktgivande ansiktsmask samtidigt som fötterna blir som nya.

Medicinsk fotvård

Många upplever problem med fötterna, bland annat kan liktornar och förhårdnader vara besvärligt. Då kan det istället vara bra att få medicinsk fotvård. Då kan fotterapeuten fila och mjukgöra fötterna. Även om du inte har problem just nu kan det ändå vara bra att besöka en fotsalong i förebyggande syfte. Då ser du till att fötterna mår bra och om eventuella problem, som nageltrång, liktornar eller förhårdnader, har uppstått.

Vårda naglarna inför sommaren

Pedikyr är riktigt populärt under sommarhalvåret då många av oss bär skor med öppna tår. Det känns bra att få visa sina barfotafötter om man vet att naglarna är fräscha och fixade. Kanske kan det passa med en pigg och somrig färg som rosa?
Du kan ofta boka in en tid hos en nagelsalong för att få såväl manikyr som pedikyr. Satsa gärna på samma färg för en fräsch och enhetlig look som passar utmärkt för alla tillfällen. Priserna för pedikyr kan variera en hel del beroende på om du vill ha naglarna målade eller endast filade. Du får dock räkna med priser från cirka 400 kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *