Stödstrumpor för olika grupper

För många är stödstrumpor synonymt med långa flygresor. Det är ett av många användningsområden då strumporna kommer väl till pass. Genom att öka blodcirkulationen i fötterna och benen fyller stödstrumporna en väldigt bra funktion i förebyggande syften, som att minska risken för att få en blodpropp. De är även bra för gravida och personer som lider av åderbråck.

Personer som har jobb som kräver mycket stillastående upplever ibland att fötterna och benen blir lidande av jobbet. För dessa personer passar stödstrumpor perfekt då de är ger stöd och hjälper till att få igång blodcirkulationen. Många inom vården använder stödstrumpor då deras jobb i vissa fall kan vara statiskt och stillastående. Även för gravida kvinnor har stödstrumpor visat sig ha en positiv effekt.

Varför stödstrumpor är bra vid långa flygningar

  • De ger behagligt och jämt tryck över benen
  • Det är svårt att resa sig upp och gå under flighten
  • Många timmars stillasittande gör benen tunga och de känns stumma
  • De minskar risken för att benen svullnar upp vid avstigning
  • De minskar risken för att få en blodpropp

Faktum är att stödstrumpor blivit så synonymt med långflygningar att vissa kallar dem för resestrumpor eller flygstrumpor.

Stödstrumpor får igång blodcirkulationen

Meningen med strumporna är att de ska ge en slags massagekänsla av sig själv medan du har dem på dig. Ett behagligt tryck som ska få igång blodcirkulationen av sig själv och som ger en känsla av välbehag. Givetvis är det olika hur man upplever stödstrumpan och det ska inte ses som någon mirakelmedicin. Den bästa medicinen för stela ben är alltid att sätta igång rörelse och blodcirkulation på naturlig väg.

Men har man som sagt ett jobb som inte ger den möjligheten så är stödstrumporna riktigt bra. Att drabbas av blodpropp är kanske inte något som de flesta går och tänker eller oroar sig för varje dag men bara det faktum att stödstrumpor minskar risken kan vara skäl nog att se över om man ska köpa sig ett par inför en långflygning eller vid mycket stillasittande. Genom att öka blodcirkulationen i fötterna och benen fyller stödstrumporna en väldigt bra funktion i förebyggande syften, som att minska risken för att få en blodpropp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *