Så vet du om en hårtransplantation är rätt för dig

Såväl män som kvinnor drabbas av håravfall och skallighet. Faktum är att många män drabbas av dessa besvär i en betydligt lägre ålder än vad många förmodligen föreställer sig. Det är faktiskt inte särskilt sällsynt att även 20-åringar drabbas av att håret tunnas ut eller till och med faller av. Men innan du bestämmer dig för att genomgå en hårtransplantation behöver du ta reda på om detta är rätt val för dig. Läs vidare så berättar vi vad du bör tänka på när du gör detta val!

4 saker att ha i åtanke innan du väljer att genomgå en hårtransplantation

Funderar du på att genomgå en hårtransplantation? I sådana fall finns det vissa viktiga saker som du bör ta i beaktande. Till exempel bör du vara medveten om att:

  • Du bör vara rätt kandidat för behandlingen. Inte alla människor kan genomgå denna behandling. Detta är trots allt ett kirurgiskt ingrepp och bör främst utföras på dem vars håravfall har stabiliserats. Så om du är ung och fortfarande har ett aktivt håravfall kan du behöva vänta lite grann innan du genomgår behandlingen.
  • Resultatet varierar från fall till fall. De allra flesta patienter är väldigt nöjda med sin hårtransplantation. Men likt många andra typer av behandlingar kan såklart resultatet variera en del från fall till fall. Vi människor skiljer oss trots allt ganska mycket åt. Därför finns det vissa skillnader vad gäller hårets struktur, tjocklek och förmåga att växa. Dessa är några av de egenskaper som påverkar huruvida en behandling blir framgångsrik eller ej.
  • Detta är en permanent lösning på ditt problem. När du väl har genomgått denna behandling är resultatet permanent. Detta betyder att du inte behöver oroa dig för att även ditt nya hår ska falla av från din skalp. Men eftersom detta är en permanent lösning på ditt problem behöver du också vara medveten om att du verkligen vill genomgå denna behandling innan du gör slag i saken.
  • Du kan behandla ditt hår som vanligt efter behandlingen. En fördel med att genomgå denna behandling är att ditt nya hår kan behandlas på precis samma sätt som ditt tidigare. Det kommer med andra ord kännas på samma sätt och du kan schamponera och kamma det precis som vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *